TOP 10 DJ Hellemokers 2020

Er was heel veel goeds dit jaar. Nee, er was heel veel verrot, maar qua metal was er veel goeds. Nee ook niet, want er waren geen festivals en nauwelijks concerten. Het laatste concertje waar ik was, was de avond voor de eerst lockdown, Decapiteted in Doornroosje. Daarna werd het stil.

Maar, er was dus genoeg moois qua muziek die uitkwam. Heel veel goed, maar ik vond het lastig een top 10 te maken. Veel negens,  weinig 10-en zogezegd.  Toch een poging: over de uitslag kan prima gediscussieerd worden. En hopelijk volgend jaar weer live. Want metal is toch het best in een zaaltje of in de modder. Met lelijke mensen die in het echt voor je spelen en vooral met je vrienden erbij.  

Luister HIER  

10  Igorrr – Spirituality and Distortion

Weer een klassieker, deze mix van alles met alle soorten (zelfgemaakte) muziekinstrumenten en alle gekkigheid van Igorrr. Met stiekem ook heel veel meeslepende deuntjes.  

9 Earth Rot  – Black Tides of Obscurity

Blackened death met van alles erbij. Vleugje Another Messiah erbij. Het verveelt geen moment en dat is is nog niet zo makkelijk in dit genre. Hopelijk komen ze komend jaar een keer naar Nederland.  

8 Black Royal  – Firebride

Blackened Death. Vol met catchy melodieën en riffs. Her en der wat meer klassieke metaluitstapjes maken het compleet.

7 Gearea – Limbo  

Melancholische doom-black ofzo. Net iets minder goed dan hun vorige plaat, maar nog steeds een heerlijke walgelijke plaat.

6 Bear Mace – Charred Field of Slaughter

Geweldige naam, geweldige plaat. Wat kan je er meer over zeggen? Old school death metal was er heel veel dit jaar en dit vond ik een van de beter.

5 – Skeleton- Skeleton.

Dit zijn absolute helden omdat ze het hebben gewaagd om het nummer Skeleton op de plaat Skeleton van de band Skeleton te zetten. Maar ook hun rechttoe rechtaan thrashy black heeft iets heel erg verfrissends.  

4 Anaal Nathrakh – Endarkenment   

De driftige puinzooi die Anaal Nathrakh is. Industrial black ofzo weet ik veel. Supergaaf dat ze hun epische stem meer gebruiken, naast de bekende screams.  Het maakt samen echt een fantastissche plaat.  

3 Beaten to Death – Laat maar ik verhuis naar het bos https://beatentodeath.bandcamp.com/music

Mijn Noorse vrienden hadden iets met 5 verschillende mixen en dan op 4 plaatjes geperst en met een hilarische Nederlandse titel. Dat was allemaal een hoop gedoe, alleen leuk voor de vinylliefhebber. Maar het is wel gewoon een weer een plaatje van hele hoge kwaliteit. Hele goede grindcore met humor en intelligentie en alles. En vier bossen!

2 Wake – Devouring Ruin

 Grindcore, doom, death, je vindt alles terug bij deze band. En dat geniaal samen in meeslepende nummers.

1 Ulcerate –  Stare into Death and Be Still

Luisteren, doodgaan. Ze hebben het weer heel knap gemaakt, vanaf moment één zit je in de plaat. En je wil er niet meer uit. Je wil nergens meer uit, je wilt verder in die diepe put met teer en vergankelijkheid. En dan zo mooi.

Net buiten de boot:

Skeleton  – 5 Terminal Nation – Holocene Extinction

Venomous Skeleton  – Drowning in Circles

Skeletal – Bitternes and Burning Hatred

Sketelatal Remains – The Entombment of Chaos  

Ja, dit zijn, met Skeleton erbij, 5 bands met het thema skelet. Ik <3 skeeletten.

Ook leuk:

Fuck the Facts – Plein Noirceur

Namapl Death – throes of Joy in the Jaws of Defeatism  

Blood from the Soul – DSM 5

Terminal Nation  – Holocene Extinction

Of Feather and Bone – Sulfuric Disintegration

En zelfs wat POWERMETAL:

Greyhawk – Keepers of the Flame

Megaton Sword – Blood Hails Steel, Steel Hails Fire

En nog veel meer. Ongeveer alles wat ik goed vond vind je HIER:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *